Meny Stäng

☆☆☆

Kökskranar

Kökskranar online till bra priser. ✅ Stort sortiment. ✅ Köp Kökskranar billigt online.

 

Jonkvill Köksblandare med utdragbar pip - Krom

Jonkvill Köksblandare med utdragbar pip - Krom
759 kr

Aster Köksblandare med rektangulär utdragbar pip

Aster Köksblandare med rektangulär utdragbar pip
1 295 kr

Mora Inxx A2 Utan diskmaskinsavstängning - Krom

Mora Inxx A2 Utan diskmaskinsavstängning - Krom
3 995 kr

9000E kök och tvätt, inkl underliggande pip

9000E kök och tvätt, inkl underliggande pip
2 195 kr

FM Mattsson Köksblandare 9000 - FM724064

FM Mattsson Köksblandare 9000 - FM724064
2 295 kr

Mora MMIX K5

Mora MMIX K5
1 895 kr

FM Mattsson Extra vattenuttag (15X15)

FM Mattsson Extra vattenuttag (15X15)
1 195 kr

Rosling Köksblandare med utdragbar U-pip - Krom

Rosling Köksblandare med utdragbar U-pip - Krom
1 095 kr

Mora Rexx K6 Med diskmaskinsavstängning

Mora Rexx K6 Med diskmaskinsavstängning
4 495 kr

Oras Köksblandare med avstängning, 6 V Cubista 2839F

Oras Köksblandare med avstängning, 6 V Cubista 2839F
3 595 kr

Milin Köksblandare med U-pip

Milin Köksblandare med U-pip
659 kr

Lobelior Stående köksblandare

Lobelior Stående köksblandare
489 kr

Funkia Stående köksblandare - Krom

Funkia Stående köksblandare - Krom
479 kr

Mora Inxx A1 Utan diskmaskinsavstängning - 255868

Mora Inxx A1 Utan diskmaskinsavstängning - 255868
4 395 kr

9000E Flexi utan diskmaskinsavstängning

9000E Flexi utan diskmaskinsavstängning
4 795 kr

Aster Köksblandare med anslutning för vattenfilter - Krom

Aster Köksblandare med anslutning för vattenfilter - Krom
1 495 kr

GBG Nordic köksblandare, hög med avstängning - 8220459

GBG Nordic köksblandare, hög med avstängning - 8220459
2 095 kr

Mora MMIX K7 - Krom

Mora MMIX K7 - Krom
1 895 kr
 

Kökskranar

Köket är ett av hemmets viktigaste rum, och det står ofta högst upp på önskelistan över vad vi vill bygga om och förändra. Idag när intresset för heminredning är så stort är det fler än någonsin som på olika sätt gör om sitt kök. Man kan förändra en miljö på många sätt och det behöver inte alltid till en stor och drastisk åtgärd för att få en känsla av förnyelse. Det är klart att många drömmer om ett helt nytt kök, som man får planera från grunden för att få det både funktionellt och snyggt. Men, alla varken vill eller kan göra en total renovering. Och det går faktiskt att få en stor effekt med mindre medel.

Göra om köket?

Exakt hur man ska göra om ett kök på ett effektivt sätt beror förstås på hur det ursprungliga köket ser ut och fungerar. Ett kök med dåliga arbetsytor kan kännas hopplöst, men man behöver kanske inte riva ut inredning för det. Kanske kan bänkytan utökas genom en fristående köksö, eller ett bord som kan förlängas vid behov. Om man saknar bra förvaringsmöjligheter är det kanske ett nytt skåp som ger den efterlängtade förändringen. Ibland är det inte enbart funktionella krav som tvingar fram en förnyelse, utan helt enkelt känslan av att man vill ha något nytt. Och här är möjligheterna nästan oändliga.

Nytt kakel, ny färg på köksskåpen eller nya beslag kan ge en mycket stor förändring och få ett gammalt, trist kök att kännas som nytt. Vad många inte tänker på är att kökskranen också spelar stor roll i kökets stil. Kökskranen har givetvis sin uppgift att ge rinnande vatten när vi behöver det. Men, den har också en så central roll att den kan avgöra om ett kök känns gammalt och tråkigt eller modernt fräscht. Och att byta ut en gammal köksblandare är inte speciellt svårt. Kostnaden är också relativt låg, så här kan man faktiskt få en rejäl förbättring till en relativt låg kostnad.

Att tänka på när du köper kökskran

Den som inte har tittat så mycket på inredningsdetaljer och byggprodukter på senare år har kanske inte full koll på vilket enormt utbud av kökskranar det faktiskt finns. Om du tror att man kan köpa en kran, vilken som helst, för att alla ser ungefär lika ut, är det dags att titta på vad dagens byggmarknad har att erbjuda. Det finns kranar i massor av modeller och det finns till och med kökskranar med olika funktion. En kökskran behöver, med andra ord, inte bara leverera kallt och varmt vatten när du vrider på reglagen.

Det första du behöver tänka på när du gör ditt val är om det finns en diskmaskin i köket och om kranen därför behöver vara utrustad med diskmaskinsavstängning. Du måste inte ha en kran med avstängning om du har diskmaskin, men det finns krav från försäkringsbolagen att avstängningen ska sitta lätt tillgänglig. Och finns den på kökskranen kan den knappast vara mer lättillgänglig.

Smarta funktioner

Vissa kökskranar har en utdragbar pip och möjligheter att ställa om strålen till dusch. Detta är en mycket smart funktion som gör det lättare att göra rent i diskhon, i synnerhet om du har en kvadratisk ho. Med en utdragbar pip kommer du lätt åt alla skrymslen, och den underlättar också disk av ugnsplåtar och andra större föremål.

Men, utdragbar pip eller handdusch är ändå inte den mest spektakulära funktion du kan få på en kökskran. Mest spektakulär måste man nog säga att den beröringsfria blandaren är. Tänk dig en kran som sätter på vattnet bara du sätter händerna under den, och som du kan reglera utan att röra kranen. Detta är en funktion som är mycket hygienisk och praktisk. Om du behöver tvätta händerna, till exempel, behöver du inte röra vid kranen för att sätta på vattnet, vilket betyder att blandaren inte blir smutsig. Vid matlagning och bakning underlättas jobbet rejält om kranen går igång bara genom att du visar med händerna. Temperaturen på vattnet ställer du in med ett vred, och vattnet stängs automatiskt av efter en viss tid. Om du tar bort händerna slutar vattnet att rinna inom några få sekunder.

Andra funktioner du har att välja mellan är engrepps- eller tvågreppsblandare. Riktigt gamla kranar hade alltid två vred, ett för kallt och ett för varmt vatten. När engreppsblandaren kom var det en nästan revolutionerande händelse, eftersom man bara behövde ett grepp för att reglera vattentemperatur och stråle. Många ser det nog som en självklarhet att välja en engreppsblandare, men det finns också de som föredrar tvågreppsblandaren.

Kökskranar för alla smaker

Så var det det där med designen. En kökskran kan, som sagt, spela stor roll för utseendet på köket. Det inser man om inte annat när man ser det breda utbudet av kranar som marknaden bjuder på. Här finns verkligen kökskranar för alla smaker och för alla typer av inredning. Det största utbudet av kökskranar ser du här, på internet. Här är det också lättare att hitta om du söker en kran i en speciell stil. Hos många försäljare är kranarna uppdelade i kategorier, och du kan, till exempel, hitta kranar för en lantlig stil. Lantkök är oerhört populära idag och utbudet av kranar för denna stil stort. Här finns snygga kranar i krom, med både ett och två grepp. Men du kan också hitta kökskranar i mässing eller kopparfärg om du vill ha en kran som sätter en speciell prägel på köket. En glänsande kökskran i mässing ger ett lyxigt och exklusivt uttryck som kan ge nästan vilket kök som helst ett lyft.

Hitta din favorit

Föredrar du den lite mer industriella stilen kan en hög kökskran med utdragbar pip vara det perfekta valet. En kran av den typ som används i restaurang- och storkök bli perfekt om du vill ha ett tufft kök i fabriksstil. Kranarna finns, som sagt, i ett mycket stort utbud och här finns allt från kranar för det romantiska köket till stilrena kranar för ett hypermodernt hem. Det många modellerna och utförandena gör att alla har chans att hitta sin favorit för att skapa ett personligt och snyggt kök.